2012/02/25

"Tänään soinut päässä"- biisejä

Loman toiseksi viimeinen päivä. Ei yhtään haikeeta tai ärsyttävää. No mut kuitekin oon tänään koko päivän hyräilly jotain biisiä, tässä niistä ainakin muutama:

Soutaa Huopaa by Elokuu

Sitkeä sydän by Juha Tapio

Without You by Harry Nilsson

Hetken tie on kevyt by Laura Närhi

Read All About It by Professor Green ft. Emeli Sandé

Olen kunnon romantikko, ja tykkään kuunnella ihania rakkauslauluja kuten Richard Marxin Right Here Waiting For You tai Lionel Richien Hello. Olen myös huomannut, että kuuntelen pääsäääntöisesti miesartisteja. Naislaulajia iPodista löytyy vain Cher, Laura Närhi, ja Bonnie Tyler. Heiltäkin vain pari laulua. Nyt olen kuitenkin tykästynyt Emeli Sandéen, jolla on ihanan vahva ääni, samoin kuin Adelella. 

Musiikki-makuni on todella laaja, enkä kaikkia biisejä jaksaisi edes esitellä täällä. Kuuntelen musiikkia myös monipuolisesti. Suurin osa on poppia ja/tai poprockia, mutta sinne kuuluu biisejä monilta eri vuosikymmeniltä aina 2012 vuoteen asti. En siis kuuntele ns. massa- musiikkia juurikaan, mutta jotkut biisit kolahtavat (niinkuin yllä oleva Read All About It)

Tärkeimpiä tekijöitä biiseissä ovat sanat ja melodia. Laulajalla ei niinkään ole väliä. Pidän iPodiani ikäänkuin "seulana", jonka läpi pääsevät vain lataamisen arvoiset laulut. Jotain artisteja, kuten Michael Bubléta jaksan kuunnella vaikka kuinka kauan, mutta jotkut taas heivaan iTunesista jo parin kuuntelun jälkeen. (Näistä hyviä esimerkkejä ovat Pojun Poika saunoo ja Den Glider In) 

Olin jonkin aikaa sitten kunnon Muse-fani. Muuta ei iPodiini mahtunutkaan kuin Musen The Resistance-levy, jonka laulut osasin jo ulkoa. Se jälkeen iPodin 25 soitetuinta biisiä olivat kaikki Mikan, joka on aika hyvä vieläkin, täytyy myöntää, vaikka en sitä vähään aikaan ole kuunnellutkaan. Ja muutama kuukausi sitten kuviohin astui Backstreet Boys ja NKOTBSB (Eli New Kid's On The Block ja Backstreet Boys) Tämä villitys alkoi niihin aikoihin kun Blue Bloods-sarja alkoi nelosella ja tajusin, että Donnie Wahlberg osaa laulaa! Kuuntelin Don't Turn Out The Lightsia varmaan ennätysmäärän, kun istuin TET-matkan bussissa.Nyt kuitenkin BSB-villitys on laantumassa, enkä ainakaan vielä ole keksinyt mitään sen suurempaa fanituksen kohdetta. Katsotaan nyt kuitenkin mitä tuosta James Morrisonista kehittyy....

1 kommentti:

zirppps kirjoitti...

Hyviä biisejä :)