2012/06/20

Kesälukemista

Ainakin mulle kesä on täynnä kirjoja. Luen usein samanaikaisesti montaa kirjaa, enkä malta olla lainaamatta lisää. Varsinkin mökillä on ihana lukea ulkona ja ottaa samalla aurinkoa. Ajattelin, että voisin kertoa mitä kirjoja tällähetkellä luen, ja mitä ainakin tulen kesän aikana lukemaan. Nyt kirjahyllystä löytyy tällaiset kirjat: (Kaikki kirjastosta)

1. L.M. Montgomery: Annan nuoruusvuodet
Ajattelin kesän aikana lukea Anna-sarjan taas kerran. Olen lukenut Anna-kirjat ainakin kolmeen kertaan, mutta en varmaan koskaan kyllästy niihin. Äitini suositteli Anna-kirjoja, enkä ensi meinannut saada ensimmäisetä luettua, mutta kun pääsin kerran vauhtiin, en voinut lopettaa! Anna on jotenkin niin ihana ja ihmeellinen ja kirjoja lukiessa tulee aina huomanneeksi jotain uutta.

2. Sophie Kinsella: Muistatko minut?
Sain juuri luettua Sophie Kinsellan Himoshoppaaja-sarjan, johon ihastuin täysin. Saatoin lukea 400-sivuisen kirjan kahdessa päivässä ja sitten taas heti kirjastosta varaamaan seuraavaa. Olen myös lukenut Sophien Varsinainen talousihme-kirjan joka muuten oli mahtava, joten olen aika varma, että tykkään tästäkin. Ainakin alku vaikuttaa lupaavalta, ja luvassa on samanlaista hömppää kuin Himoshoppaajissakin. Ihanaa kesälukemista, kun ei aivojen tarvitse tehdä töitä!

3. Stephenie Meyer: Uusikuu
Joudun tunnustamaan, että viime viikon torstaina tuli sellainen tunne, että nyt on luettava Twilightit. Kamalaa, miten tässä näin kävi? No täytyy myöntää, että tykkäsin aina kirjoista, mutta leffa-villitys, joka alkoi mulla silloin kun oli kutosella, on kyllä laantunut pohjalukemiin. En juurikaan odota Aamunkoi osa kakkosta, vaikka menenkin sen kyllä katsomaan (Perjaatteella mennään nyt katsomaan, kun kerran alettin), mutta kirjoista tykkään vieläkin. Sellaista perus romantiikkaviihdettä, jota tykkään muutenkin lukea. Mutta ei niistä sen enempää.

4. Jo Nesbo: Aave
Odotin tätä kirjaa kirjastolta ainakin puoli vuotta!! Mukamas varasin sen heti kun se tuli, mutta 200 ehti ensin. No nyt kuitenkin sain sen ja aikan innolla aloin sitä lukea, vaikka en olekaan ennen Jo Nesbota lukenutkaan. Enkä dekkareita ylipäänsä. Saa nähdä saanko luettua. Ainakin yritän ja uskon ja toivon. Varsinkin kun odotin niin kauan.

5. Johan Harstad: 172 tuntia kuussa
Tämä on yksi niistä kirjoista, jotka nappaan hätäpäissäni kirjastosta ja palauta viikon päästä lukemattomana. Mistä tämä johtuu, en tiedä. Saata olla himolainaaja. Mutta voi olla, että luen tämän. Ainakin jos jollain on hyviä kokemuksia kirjasta, saa toki kertoa, ehkä se tsemppaa vähän. Mutta en lupaa mitään.

6. Lauren Oliver: Kuin viimeistä päivää
Ja tämä on taas niitä kirjoja joita innostun lukemaan, mutta jotka jäävät kesken. Tällähetkellä en jaksa lukea kirjaa, koska en enää kestä lukea mitä Samanthalle (Huom. Jouduin lunttaamaan nimen kirjan takakannesta) tapahtuu aina samana päivänä. Kirja alkoi olla tylsä. Ei muuta. Joku tykkää toinen ei. Mä olen se toinen.

Kuvasta puuttuu nyt vielä muutama kirja:


Nicholas Sparks: Tunteiden äänet
En jaksa odottaa, että pääsen lukemaan tämän, mutta avaan sen vasta Kyproksella (tai lentokoneessa). Etelään en viitsi hirveästi ottaa kirjaston kirjoja, ettein niille vain käy mitään. Siksi tämä tuskainen odotus.

Katja Kettu: Kätilö
En tiedä tästä kirjasta paljon mitään, mutta varasin sen silti, ja olen odottanut sitä kauemmin kuin Jo Nesbota. Ja nyt se on matkalla. Odotan kuitenkin, että voin pitkästä aikaa lukea suomalaisen kirjailijan teoksen. Viimeksi taisin lukea Frans Emil Sillanpään Silja nuorena nukkunut, kun piti siitä tehdä se äikän tutkielma. Eli siis oli pakko.

Christopher Paolini: Esikoinen
Olen Eragon-fani, ja luen sarjan taas, mutta oikeasti odotan henkeä pidätellen sarjan neljättä osaa, Perintöä, jonka toivon mukaan suomentaja saa kohta valmiiksi. Toivon mukaan.
Tulipas tekstipainotteinen postaus, mutta ihan sama. Perjantaina lähetään mökille ja sieltä sitten toivon mukaan lisää kuvia, ettei aina olisi näin mustavalkoisia juttuja. Ja kohtahan me lähdetään Kyprokselle. Silloin tuleekin viikon postaustauko, jonka jälkeen saatte kokea miltä tuntuu kuvaähky a´la Johanna.

Ei kommentteja: