2011/12/29

Book Review

ERAGON


Kirja: 

KIRJAILIJA: Christopher Paolini
JUONI: Eragon-niminen 15-vuotias poika löytää metsästysretkellään sinisen kiven, joka osoittautuukin myöhemmin lohikäärmeen munaksi. Lohikäärmeen kuoriuduttua Eragon piilottaa sen metsään. Ra'zacit hyökkäävät Eragonin kotiin tavoitteenaan saada lohikäärmeen muna ja Eragonin eno kuolee hyökkäyksessä. Eragon päättää kostaa Ra'zaceille ja lähtee yhdessä Saphiran ja Tarinankertoja Bromin kanssa kostoretkelle. Ra'zacien löytäminen ei ole helppoa, mutta myöhemmin, kun nämä ovat vaeltaneet jo pitkän matkaa ra'zacien perässä, Dras-Leona-nimisen kaupungin ulkopuolella ra'zacit pääsevät yllättämään toverukset. Brom saa veitsen kylkeensä ja kuolee myöhemmin luolassa, jolloin paljastuu että hän on entinen lohikäärmeratsastaja. Kuvaan astuu myös Murtagh, joka on pakolainen ja valapatto-Morzanin poika. Vardenien ja Urgalien sota syttyy ja Eragon ja Saphira tempautuvat siihen mukaan. Vardenit lyövät urgalit ja Eragon onnistuu tappamaan varjo Durzan lävistämällä tämän sydämen. Sota kuningasta vastaan on alkamassa.


Elokuvasta Eragon
Kirjan kansi

Olen ollut koukussa Perilliseen jo monta vuotta. Odotan innolla, että viimeinen osa suomennetaan. Kirjoja on siis neljä: Eragon, Esikoinen, Brisingr ja Perintö, joka vielä odottaa suomentamista. Vaikka monet fantaisa-kirjat ovat hyvin samanlaisia (ja vaikka Perillinen muistuttaa jonkin verran Taru sormusten herrasta-sarjaa) olen tykännyt Paolinin kirjoista. Alagaesia on mielenkiintoinen maa, jossa asuu haltioita, kääpiöitä, ihmisiä, lohikäärmeitä ja urgaleja. 


Kirja on kuitenkin paksu. Sitä olisi voinut tiivistää, koska kaikki eivät jaksa lukea 700 sivuisia jättiläisiä. Tosin tarina on mukaansatempaava, eikä kirjan koolla pitäisi olla mitään merkitystä lukijakuntaan. 


Kirjassa on paljon tietoa sarjan keskeisistä hahmoista, lohikäärmeistä. Niistä kerrotaan lisää tietoa läpi koko kirja, ja monesti mainitaan, että lohikäärmeet ovat mahtavia olentoja (eivätkä missään nimessä vain eläimiä) jotka eivät välttämättä itsekkään tiedä, mihin kaikkeen pystyvät.

Ei kommentteja: